Η Κινηματογραφική Λέσχη της Ύδρας σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες οργανώνουν το πρώτο Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, από 27 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου, 2012. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο οι χορευτές συμμετέχουν αφιλοκερδώς και οι παραστάσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το φεστιβάλ στοχεύει στην μετάδοση της τέχνης του χορού, στην επαφή του κοινού με το χορευτή και το χορό, καθώς και στην ανταλλαγή και συνδημιουργία μεταξύ των καλλιτεχνών.

Έκθεση φωτογραφίας με τον Γιάννη Σκουλά στο Ιστορικό Άρχείο-Μουσείο Ύδρας



Ώρες λειτουργείας καθημερινά 09.00-16.00 και 19.30-21.30

Απο τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2012, οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης φωτογραφικής πορείας σχετικά με το χορό, ατενίζουν το γραφικό λιμάνι απο τον δέυτερο όροφο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείο Ύδρας.  Η έκθεση έχει παρουσιαστεί επιτυχώς στην Αθήνα στο Black Duck καθώς και στο Ίδρυμα Κακογιάννη το χειμώνα του 2012.  Παρόντες -αν και κάποιοι οριστικά απόντες-η Pina Bausch, o Alvin Alιey, οι Momix,οι Tango por Dos, τα μπαλέτα Μπολσόι Αγίας Πετρούπολης, Λυόν, Μοντε Κάρλο καθώς και η Σοφία Σπυράτου, η Μάρω Γρηγοριάδου καθώς και άλλοι Έλληνες χορογράφοι.  

"Το ζητούμενο μου ήταν να κάνω μία χορευτική φωτογραφία. Κινούμενη χωρίς να είναι κουνημένη...."..." Κι έτσι βρήκα πώς παντού μέσα στην τέχνη του χορού υπάρχει μία αποφαστιστική στιγμή" Γιάννης Σκουλάς